Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arboga ser ljust på ny mörk lager

1 oktober lanseras det första mörkare ölet från den anrika storsäljaren Arboga. Arboga Mörk Lager komplimenterar de ljusa ölen i serien med sin fylligare smak vilket skapar en perfekt match till klassisk svensk husmanskost.  

Hur den bevingade frasen ”det kommer efter som Arboga öl” uppstod finns det många teorier. Allt från att en dansk krigshär år 1365 kom försent till slagplatsen efter att ha druckit för mycket av ölet till att en leverans av ölet kördes till fel slott. Oavsett var sanningen ligger har Arboga en ölhistoria som få andra orter i landet. Det har bryggts öl på orten från 1300-talet fram till 1981 då bryggeriet stängde och sedermera blev ett museum. Den snart 700-åriga bryggtraditionen upprätthålls dock genom namnet och kvaliteten på dagens Arboga öl som förvaltas av Three Towns Breweries.

Nytillskottet Arboga Mörk Lager har en stor doft med rostade toner och kaffe. Smaken är välutvecklad och maltigt med fin balans mellan beska och sötma. Ölet passar mycket väl till klassisk svensk husmanskost så som kokt lamm i dillsås, hemlagade kåldolmar samt biff á la Rydberg.

Arboga öl bryggs idag i sex olika alkoholstyrkor - från Arboga ekologiska öl på 4,7 procent till den extrastarka brygden på hela 10,2 procent.

Priset för nya Arboga Mörk Lager är 9,90 kr + pant för en burk på 33 cl. Alkoholhalten är 5,7 procent. Arboga Mörk Lager kommer att finnas i Systembolagets bassortiment fån 1 oktober.

För mer information kontakta:

Maria Hernodh, Marketing Coordinator 
Telefon: +46 (0)722 197 400
Mail: mia@galatea.se

För mer information om Arboga öl:
www.galatea.se

Ämnen

Kategorier


Galatea, Skandinaviens ledande ölimportör!

Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

Kontakter

Marie Elvshammar

Marie Elvshammar

Presskontakt Pressansvarig Marknad +46 702 478 669