Gå direkt till innehåll
Bernard lyfter lagerölsutbudet på hyllan

Pressmeddelande -

Bernard lyfter lagerölsutbudet på hyllan

Tjeckiska hantverksbryggeriet Bernard har med åren fått en trogen svensk publik. Från de prisbelönta lagerölsspecialisterna finns nu de två tillfälliga utgåvorna Světlý Ležák 11° och Kvasnicový Ležák 11° som nyheter på Systembolaget. Något som lär intressera en älskare av äkta, traditionell tjeckisk pilsner med mycket smak.

Tillsammans med fasta sortimentet finns nu hela sex olika Bernardbrygder på hyllorna, från ljusa till mellanmörk och mörk lager. Ett mycket gott betyg för Bernards öl i Sverige, och alla i ett tillgängligt prisspann från 19:30 till 29:40 kr. (Dessutom finns Bernard Gluten Free och Bohemian Winter Ale.)

Bernard Světlý Ležák 11° (Bohemian Lager 11) är en opastöriserad och ofiltrerad böhmisk pilsner med ljust gyllengul färg och fluffigt vitt skum. Namnet betyder helt enkelt ”ljus lager” och ”11°” intygar att stamvörtstyrkan är högre än ett lätt vardagsöl, för mer smak. En aning jästfällning finns kvar och ger en rund och frisk känsla till de tydliga malt- och humletonerna med markerad beska.

4,5 % vol, art nr 32084, 500 ml, 28:40 kr.
Läs mer på Systembolaget

Även Bernard Kvasnicový Ležák 11° är opastöriserad och lätt disig. En lyxig böhmisk pilsner, djupt gyllengul till färgen. Stamvörtstyrkan 11° är återigen viktig för att ge mycket karaktär trots den modesta alkoholstyrkan. Precis som i Světlý Ležák är ingredienserna fint harmoniserade med varandra, där den djupare maltprofilen träder fram med toner av knäckebröd, fruktig sötma och tydlig beska.

4,6 % vol, art nr 11144, 500 ml, 28:40 kr.
Läs mer på Systembolaget

Dessa båda hantverkspilsner fungerar utmärkt som sällskapsdrycker, men även till rätter med fläskkött och lamm. Světlý Ležák är även mycket gångbar till fisk och vegetariskt.

Upptäck mer från Bernard
I fasta sortimentet hittar man dels premiumölet Bernard Bohemian Lager, en knäckebrödig ljus lager med tydlig och örtig humlebeska som balanseras av tropiska frukttoner. I Bernard Celebration Lager fås en lite smakrikare och tätare ljus lager av lika karaktär men med inslag av honung och citrus.
Vill man ha mörkare rostad malt finns Bernard Amber Lager, en fyllig, mjuk och halvmörk lager med inslag av kavring, frukt och choklad. Riktigt mörkrostat fås i klassiska Bernard Dark Lager, som har maltig smak med inslag av kavring, mörk sirap, apelsin, choklad och nötter.

Hitta alla fyra utgåvor här

Om bryggeriet Bernard
Rodinný pivovar Bernard har anor från 1597 och har överlevt många epoker av statsskick, men inte minst har man bevarat en unik öltradition i Humpolec på Böhmisk-Mähriska höglandet. Det relativt småskaliga Bernard är noga med traditionella metoder och ingredienser, såsom att inte pastörisera ölen och att mäskning, jäsning och humlegivor görs på gammaldags och riktigt tjeckiskt vis. Resultatet är fylliga, brödiga och humlearomatiska sorter med aningen mörkare färg och sötma.

Ämnen


Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Kontakter

Marie Elvshammar

Marie Elvshammar

Presskontakt Pressansvarig Marknad +46 702 478 669