Gå direkt till innehåll
Från nubbe till cocktail: Smaksätt sommaren med Hallands Sour

Pressmeddelande -

Från nubbe till cocktail: Smaksätt sommaren med Hallands Sour

Hallands Fläder är för många en hörnpelare på det svenska nubbebordet. Denna klassiska svenska spritdryck, är en integrerad del av både midsommarfirande och kräftskivor. Men Hallands Fläder kan vara så mycket mer än bara en snaps till sillen. Därför vill vi skänka en hommage till dryckens mångsidighet genom att tipsa om ett recept på en uppfriskande cocktail vi har valt att kalla Hallands Sour.

Hallands Fläder är känd för sin rika, blommiga och friska smak av fläderblomma, kanel och en lätt sötma. Dessa smaker har vi tagit vara på i skapandet av Hallands Sour och vi vill med det visa att en traditionell favorit kan varieras i en bredare kontext för att sätta krydda på din sommar på flera sätt. I denna eleganta cocktail kombineras Hallands Fläder med färsk citronjuice och sockerlag, skakad till perfektion med is och äggvita(valfritt), för att sedan dekoreras med citronmeliss för en sofistikerad touch.

Trender visar att klassiska cocktails med en twist är på uppsving, och det är precis vad Hallands Sour representerar. Vi tar här den gamla sydsvenska traditionen av att krydda brännvin med fläder och ger den ett modernt uttryck. Vårt mål är att Hallands Fläder ska fortsätta att vara en del av de svenska sommartraditionerna, samtidigt som vi vill inspirera till nya användningsområden och smakkombinationer. Upptäck mångfalden hos Hallands Fläder, bortom nubbebordet, med en Hallands Sour – recept följer nedan.

Så här gör du Hallands Sour:

  1. Blanda 5 cl Hallands Fläder, 3 cl färskpressad citronjuice, 2 cl sockerlag, och 2 cl äggvita (valfritt) till din shaker
  2. Torrskaka shakern, dvs. skaka utan is. Det hjälper äggvitan att skumma upp och ger drinken en fylligare konsistens
  3. Tillsätt is i shakern och skaka tills drinken är väl kyld
  4. Sila upp drinken i ett glas och garnera med en kvist färsk citronmeliss

Om du föredrar att undvika äggvita i din drink, rekommenderar vi att du helt enkelt utelämnar den eller ersätter den med aquafaba (kikärtsspad) för ett liknande och vegovänligt resultat. Det går även utmärkt att skapa en alkoholfri Hallands Sour, då kan du enkelt byta ut Hallands Fläder mot fläderblomssaft.

Vi föreslår att drinken serveras i ett Old Fashioned-glas eller ett coupette-glas, men om du inte har några sådana till hands kan den också med fördel serveras i ett annat glas över is. Alla sätt att servera är lika rätt – det handlar helt om personlig smak. Hos oss finns inga rätt eller fel – var kreativ!

Om Hallands Fläder
Att krydda brännvin med fläder är en mycket gammal sydsvensk tradition. Hallands Fläder med sin fylliga, blommiga och friska smak med inslag av kanel och sötma lanserades först 1986 och tillverkas fortfarande helt enligt sitt originalrecept.

Ämnen

Kategorier


Galatea är en av Skandinaviens ledande importörer av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit med flera starka spritvarumärken. Sedan 2020 ingår även Domaine Wines och Sundance Wines i Galatea-koncernen vilka bidrar med en bred vinportfölj från hela världen.

Läs mer på: https://www.galatea.se/

Kontakter

Camilla Ericson

Camilla Ericson

PR- och kommunikationschef

Sara Jones

PR och kommunikation, Hill+Knowlton Strategies 070 893 50 28