Gå direkt till innehåll
Indigofera och TT i sommarens mest tillbakalutade samarbete

Pressmeddelande -

Indigofera och TT i sommarens mest tillbakalutade samarbete

Inför sommaren har mellanölet TT i samarbete med det svenska denimmärket Indigofera tagit fram GÄRDET – en filt i miljömärkt ull som med sin kalejdoskopiska mönsterdesign återspeglar tidsandan i brytpunkten mellan 60- och 70-talet.

Inspirationen till filten kommer från mellanölets storhetstid på 60- och 70-talet, då TT under devisen ”Three Towns är skönt” kom att bli en symbol för den tidens radikala ungdomskultur där parken blev en central del av myten. Medan den äldre generationen drack sin grogg hemma i radhusfåtöljen samlades den yngre för att dricka en ”mellis” i gröngräset.

Det är den tiden på året då man längtar ut i grönskan. TT och mellanöl har alltid varit perfekt för att ta det piano i parken. Nu lika mycket som 1970, säger Marcus Friari, Brand Manager för TT på Galatea.

Indigofera, kända för sin tillbakablickande estetik, har visuellt tagit avstamp i den psykedeliska bildkonstens upprepning av geometriska mönster och kontrastrika färgverkan. Resultatet är en kalejdoskopisk mönsterdesign i TT:s nya färgpalett.

Idén med GÄRDET var att skapa en design som visuellt och känslomässigt refererar de där magiska åren i skarven mellan 60-och 70-talet då allt verkade möjligt, säger Mats Andersson på Indigofera.

GÄRDET är fotad av Calle Stoltz med Zacharias Zachrisson (Vacation Forever) som modell. Filten, i tjock ullkvalitet från Norge, mäter 200x150 cm och kostar 2750 kr. En begränsad upplaga finns tillgänglig hos bland annat Second Sunrise (tidigare Unionville) på Katarina Bangata 69.

Ämnen


TT är det ursprungliga svenska mellanölet, älskat och utskällt för sin starka karaktär och okomplicerade smak. Den lägre alkoholhalten gör det till ett utmärkt vardagsöl, lika bra till maten som när du vill dricka en god öl med dina vänner. 100 procent ekologisk förstås.

Kontakter

Marie Elvshammar

Marie Elvshammar

Presskontakt Pressansvarig Marknad +46 702 478 669