Gå direkt till innehåll
Sigtuna Brygghus hyllar mörkret med konst för alla sinnen.

Pressmeddelande -

Sigtuna Brygghus hyllar mörkret med konst för alla sinnen.

I samband med att det mörka ölet Midvinterblot gör sin årliga lansering, har Sigtuna Brygghus låtit ett antal kända kreatörer tolka mörkret utifrån sitt gebit och skapa verk för varsitt sinne, under namnet Svartkonst. Resultaten kommer kunna upplevas under ett sinneshöjande event.

Sigtuna Brygghus är ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier och i samband med den årliga lanseringen av sitt mörkaste öl Midvinterblot, har bryggeriet låtit utvalda kreatörer tolka mörkret i form av varsitt verk. Glaskonstnären Morgan Persson har skapat en limiterad upplaga handblåsta skulpturer, gjorda av midvinterblotflaskor, medan dofthuset Muro Scents tagit fram en rökelse med specialgjord essence. På plats kommer Anna Drvnik, DJ och programledare för kalejdoskop i P2, att spela ett set med musik inspirerat av svärta och mörker. Ambitionen är att under en kväll skapa en upplevelse för alla sinnen – där Sigtuna Brygghus själva står för smaken med Midvinterblot.

”Midvinterblot är en av Sigtunas stoltaste brygder och tillika vår allra mörkaste öl. I samband med att den gör sitt återtåg på hyllan och lagom till årets mörkaste tid, vill vi bjuda in till en sinnlig kväll där vi låter utvalda kreatörer utforska mörkret inom sina respektive konstformer" säger Marcus Friari, Brand manager för Sigtuna Brygghus på Galatea.

Eventet går av stapeln den 11 november, mellan kl 17-20 på Reimersholme Hotel på Södermalm i Stockholm. Det kommer även finnas möjlighet att köpa verken via kreatörerna samt på Sigtuna Brygghus webbsida i anslutning till eventet.

Läs mer om eventet här:
https://sigtunabrygghus.se/svartkonst/

För mer information vänligen kontakta:
Marcus Friari Brand Manager, Sigtuna Brygghus
E-post: marcus.friari@galatea.se
Telefon: 070 626 28 66


Ämnen

Kategorier


Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Kontakter

Marie Elvshammar

Marie Elvshammar

Presskontakt Pressansvarig Marknad +46 702 478 669