Gå direkt till innehåll
1 juni lanserar svenska Agitator Whiskymakare sin första Blended Whisky

Pressmeddelande -

1 juni lanserar svenska Agitator Whiskymakare sin första Blended Whisky

Destilleriet i Arboga grundades 2015 och Agitator Blended Whisky är den första Blended Whiskyn som släpps från Agitator Whiskymakare. Den största satsningen hittills från destilleriet och en produkt som kommer att finnas i cirka 250 butiker runt om i landet.

Agitator utmanar traditionella whiskydestillerier med sina unika och experimentella produktionsmetoder som ger en fyllig, mjuk smakprofil till whiskyn.

Maltwhiskyn i Agitators Blend har lagrats på fat av ny amerikansk ek, kastanjefat och fat som tidigare innehållit sherry och bourbon och den har sedan blandats med Grainwhisky som lagrats på bourbonfat och fat av ny amerikansk ek. Resultatet blir en Blended Whisky med balanserad smak av malt, vaniljfudge och karamelliserat socker med dofter av exotisk frukt, smörkola samt apelsinblommor.

Agitator Whiskymakares destillerichef Oskar Bruno berättar gärna om stilen för den som är nyfiken på Agitator Blended Whisky.

– Vår framtagna Blended Whisky är tillmötesgående och tillgänglig i sin profil. Den är varken för rökig eller elegant vilket gör den perfekt för både inbitna whiskyentusiaster och nyfrälsta konsumenter.

För mer information hänvisar vi till producentens hemsida och pressmaterial.


PRODUKTFAKTA

Agitator Blended Whisky
Alkoholhalt: 40 %
Lanseras: 1 juni 2022
Sortiment: Systembolagets fasta sortiment (ca 250 butiker)
Artikelnummer 405
Pris: 289 kr (70 cl.)


Kontaktuppgifter:

Agitator Whiskymakare AB – Petra Caspolin, Marknads- och Kommunikationschef, petra@agitatorwhisky.se
Galatea AB – Filip Nilsson, Produktchef, filip@galatea.se

Ämnen

Kategorier


Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Kontakter

Marie Elvshammar

Marie Elvshammar

Presskontakt Pressansvarig Marknad +46 702 478 669

Relaterat innehåll