Gå direkt till innehåll
Världspremiär för Agitator – ny svensk whiskyproducent

Pressmeddelande -

Världspremiär för Agitator – ny svensk whiskyproducent

VÄRLDSPREMIÄR! Ny svensk whiskyproducent på svenska marknaden. Den 10 november släpper det svenska destilleriet Agitator sin första whisky på marknaden – Agitator Single Malt Whisky.

Det svenska destilleriet använder sig av vakuumdestillering och satsar på att göra whisky som mognar fortare, utan att pruta på kvaliteten. Själva namnet Agitator betyder att traditioner ifrågasätts för att få fram de bästa smakerna. Jens Henricson som är produktchef hos Galatea, som arbetar med varumärket på svenska marknaden, berättar att det kommer fler spännande lanseringar från Agitator senare i höst.


Agitator Single Malt Whisky, nyheten som nu finns att köpa på Systembolaget, är en whisky som lagrats på fyra olika typer av fat; bourbon, sherry, amerikansk ek och kastanj. Här får vi smak av vanilj från faten, söta frukter, lite behaglig sälta och en uns av rökighet, som är väl balanserad.

Pris 479 kr, 70 cl, art nr 54089, alk 43 %

För mer information om Agitator och lanseringen av Agitator Single Malt Whisky läs pressinformation från destilleriet här: Världspremiär för svenska Agitators första maltwhisky! | Agitator Whiskymakare AB (mynewsdesk.com)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea har också ett gediget utbud av sprit samt vin att erbjuda restaurangmarknaden. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden.

www.galatea.se

Kontakter

Marie Elvshammar

Marie Elvshammar

Presskontakt Pressansvarig Marknad +46 702 478 669

Relaterat innehåll